skin-allergy-reaction-person-s-arm
General
[ 20 iunie 2023 by Artmedia Admin 0 Comments ]

Dermatozele alergice

Dermatozele alergice, cunoscute și sub denumirea de dermatoze de contact alergice, reprezintă reacții cutanate inflamatorii cauzate de alergeni cu care pielea intră în contact. Acestea pot fi clasificate în dermatite de contact alergice (DCA) și dermatite de contact iritative (DCI), cu DCA fiind reacția specifică a sistemului imunitar la alergenii care declanșează reacția alergică.

Frecvența dermatozelor alergice poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de regiunea geografică și de grupul de populație studiat. În Europa, prevalența dermatozelor alergice poate fi considerată moderată, dar estimările exacte privind incidența sau prevalența acestor afecțiuni pot varia în funcție de sursele de date și de metodele de cercetare utilizate în diferite studii.

Un studiu publicat în anul 2016, intitulat “Epidemiology of Contact Dermatitis in Europe: A Systematic Review and Meta-analysis,” a analizat mai multe studii din Europa și a concluzionat că prevalența medie a dermatitei de contact alergice în Europa era de aproximativ 5,5%. Totuși, această estimare poate varia în funcție de regiune și grupul de vârstă studiat.

AboutAdmin Artmedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *