Dermatologist in latex gloves holding dermatoscope while examining attractive patient with skin disease. Female dermatologist examining patient with dermascope, looking for signs of skin cancer.
General
[ 20 iunie 2023 by Artmedia Admin 0 Comments ]

Există mai multe tipuri de cancer de piele

Există mai multe tipuri de cancer de piele, iar șansele terapeutice variază în funcție de tipul și stadiul cancerului. Câteva cancere de piele care pot beneficia de tratament și au șanse terapeutice semnificative includ:

  1. Carcinomul bazocelular (CBC): Este cel mai frecvent tip de cancer de piele și are, în general, un prognostic bun. Chirurgia este adesea tratamentul principal pentru CBC, iar în majoritatea cazurilor, îndepărtarea completă a leziunii prin excizie chirurgicală este suficientă. Pentru cazurile mai avansate sau în zone dificil de tratat, pot fi utilizate și alte opțiuni terapeutice, cum ar fi radioterapia, crioterapia sau terapiile cu laser.
  2. Carcinomul cu celule scuamoase (CSC): CSC este, de asemenea, un tip comun de cancer de piele, care poate fi tratat cu succes în stadiile incipiente. Tratamentul principal pentru CSC este excizia chirurgicală, iar în cazurile avansate, pot fi recomandate radioterapia, chimioterapia sau terapiile țintite, precum inhibitorii de EGFR (receptorul factorului de creștere epidermal).
  3. Melanomul malign: Melanomul este un tip mai agresiv de cancer de piele, dar cu detectare precoce și intervenție promptă, șansele de supraviețuire sunt mai mari. Chirurgia reprezintă tratamentul principal pentru melanom, iar în funcție de stadiul și caracteristicile individuale ale bolii, pot fi recomandate și alte opțiuni terapeutice, cum ar fi imunoterapia, terapia țintită și chimioterapia.
AboutAdmin Artmedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *