Psoriasis types. Skin hives, derma diseases. Closeup medical vector illustration
General
[ 20 iunie 2023 by Artmedia Admin 0 Comments ]

Tratamentele actuale pentru psoriazis

Tratamentele actuale pentru psoriazis se bazează pe diferite clase de medicamente, inclusiv corticosteroizi topici, retinoizi, imunomodulatoare, inhibitori ai fosfodiesterazei-4, inhibitori ai citokinelor și agenți biologici.

În ultimii ani, au fost dezvoltate și aprobate noi molecule și terapii pentru tratamentul psoriazisului. Acestea includ:

  1. Inhibitori ai interleukinei-17 (IL-17): Exemple de medicamente din această clasă includ secukinumab, ixekizumab și brodalumab. Aceste medicamente acționează prin blocarea acțiunii interleukinei-17, un mediator inflamator cheie în psoriazis.
  2. Inhibitori ai interleukinei-23 (IL-23): Medicamentele din această clasă, cum ar fi guselkumab, risankizumab și tildrakizumab, acționează prin inhibarea acțiunii interleukinei-23, un alt mediator inflamator important în psoriazis.
  3. Inhibitori ai citokinelor: A fost dezvoltată o nouă clasă de medicamente numite inhibitori ai citokinelor, care acționează prin blocarea acțiunii mai multor citokine implicate în inflamație, cum ar fi tumor necrosis factor-alpha (TNF-alpha) și interleukina-12 și interleukina-23 (IL-12/23). Exemple includ ustekinumab și tildrakizumab.
AboutAdmin Artmedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *